Skip to main content

Dry aged beef

Dry aged beef

In deze tijd wordt rundvlees helaas vaak te vers gegeten. Om de smaak echt goed tot zijn recht te laten komen, is het noodzakelijk dat het vlees enkele weken rijpt. Dit is het geval bij dry aged vlees: het vlees wordt gerijpt in een speciale koelcel waarbij de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur nauwlettend in de gaten gehouden worden.

Dit proces duurt minimaal 21 dagen, wat de smaak nog meer ten goede komt; dry ageing! In deze periode ontstaat er een zwarte korst rondom het vlees die het vlees beschermt tegen indrogen en bacterievorming. Het vlees verliest tevens 30% van het vocht. Hierdoor wordt de vleessmaak veel geconcentreerder en malser van structuur!

 

Na het rijpingsproces wordt de zwarte korst weggesneden en ontstaat er een prachtig helder, boterzacht, rood stuk vlees.

Voor ons dry aged vlees wordt uitsluitend gewerkt met rundvlees van het Blanc Bleu ras. Dit ras wordt gehouden, gemest en geslacht volgens de normen van het KDR.

Hierdoor bent u verzekerd dat u een eerlijk stukje vlees op uw bord heeft; eerlijk is heerlijk!