Skip to main content

Recepten

Recepten van Slagerij Brouwer

Stoofvlees, Ingrediënten

  • 1 kg runderlappen/riblappen
  • 2 uien
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Bloem
  • 4 kruidnagels
  • 5 jeneverbessen
  • 0,5 liter fond
  • 0,3 liter rode wijn
  • 2 peperkoeken
  • Zout
  • Peper

 

Bereiding

Vooraf moeten eerst de riblappen bestrooid worden met peper en zout en haal ze door de bloem. Ook de ui moet gesneden worden, datzelfde geldt voor de knoflookteentjes. Vervolgens moet boter opgewarmd worden in een braadpan, totdat de boter bruin is. Je kunt dan de runderlappen een aantal minuten in de braadpan doen. Haal dan het vlees eruit en bak de ui samen met de knoflook in de pan. Roer het geheel een aantal keer stevig door. Doe dan het vlees weer in de pan. De fond kan je er voorzichtig overheen gieten. Doe er ook een scheut rode wijn bij. Doe dan de kruidnagels, de jeneverbessen en de laurier erbij. Zet de pan vervolgens op een sudderende stand.

Als het geheel een uurtje heeft gesudderd kunnen de peperkoeken in de pan worden gedaan. Een uur later kan je het vlees en de peperkoeken goed door elkaar mengen. Hierdoor krijgt de saus binding. Laat het nog een uur sudderen en je hebt een heerlijke stoofpot

 

 

Buikspek uit de oven, Ingrediënten

 

  • 500 gram buikspek met zwoerd/zonder zwoerd
  • 1 el. venkelzaad
  • 1 el. korianderzaad
  • 1 el. donkere basterdsuiker
  • 1 el. zeezout
  • 1 el. grof gestampte peperkorrels
  • 2 tenen knoflook

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kerf in het zwoerd een ruitpatroon met de punt van een scherp mes.

Zorg ervoor dat het buikspek goed ingesmeerd is met olie. Meng de kruiderij door elkaar en wrijf daar de buik mee in. Duw de specerijen goed in de sneden. Wrijf ook de onderkant van het vlees licht in met de specerijen. Laat dit minimaal 3 uur intrekken.

 

Leg het spek met de zwoerdkant naar boven op een rooster en zet dat boven een lekbak. Rooster 20 minuten en draai de oven dan naar 90 graden. Laat het spek 4 uur (of langer, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit) in de oven zacht en gaar worden..

Snij het vlees in dunne plakken.

 

Saltimbocca alla Romana, Ingrediënten

  • 4  dunne kalfschnitzels
  • 40 g bloem
  • 4 plakjes San Michelle parma ham
  • 4 blaadjes salie
  • 30 g boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 g mini cherrytomaatjes
  • Zout
  • Versgemalen peper

 

Bereiding Saltimbocca alla Romana


Haal de kalfschnitzels door de bloem en leg op elk lapje een plakje ham en een blaadje salie. Zet het vast met een satéprikker. Verhit een scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak het vlees goudbruin op de vleeskant en circa 2 minuten op de ham kant. Keer het vlees weer op de vleeskant en blus af met de wijn. Halveer de tomaatjes en bak ze kort mee met het vlees.

 

Pulled Pork, Ingrediënten

  • 1 kilo varkensnek
  • 3 deciliter smokey BBQ-saus (we hebben verschillende smaken in de zaak)
  • 1 deciliter appelazijn
  • 100 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 el. cajunkruiden
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder

 

Bereiding

Mix alle ingrediënten voor de marinade met een staafmixer goed fijn. Giet de helft van de marinade in een braadslee en leg daarin de varkensnek. Giet de andere helft eroverheen. Laat alles 1 nacht marineren.

Verwarm de oven voor op 120 graden. Zet het vlees in de oven en laat het zo’n 4 uur garen op 120 graden.  Zet vervolgens de temperatuur wat hoger, naar 150 graden en laat het vlees nog zo’n 3 uur garen. Laat het even afkoelen en trek het vervolgens met 2 vorken uit elkaar.